fbooktwiyt  svenskaengelsakTurkiska

Historik

I Sverige finns ca 30 000 turkar av vilka ungefär hälften är ungdomar mellan 7-25 år. De flesta invandrade till Sverige under 60 -och 70-talet i hopp om att tjäna ihop tillräckligt mycket för att en dag återvända till Turkiet. Men nu börjar den tredje generationen turkiska ungdomar växa upp i Sverige. Samhällsklimatet och arbetsmarknaden är inte längre densamma. Situationen har förändrats på både gott och ont. Förr fanns det gott om jobb, idag är det desto svårare att hitta ett fast arbete, men däremot har möjligheterna och viljan att studera utvecklats i en positiv riktning bland turkiska ungdomar.

Turkiska Ungdomsförbundet (TUF) bildades 1983 som en kommitté under Turkiska Riksförbundet med utgångspunkten att samla turkiska ungdomar under ett tak. Sedan 1995 är TUF en självständig organisation som idag (2010) består av närmare 7000 medlemmar och 35 föreningar från 11 regioner; Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Varberg, Gävle, Norrköping, Linköping, Jönköping, Uppsala och Eskilstuna.

awesome comments!
Mer i denna kategori: Euroturk Info & Historia »

Sök...

Om oss

Turkiska Ungdomsförbundet är en av Sveriges största etniska riksförbund. Vi har närmare 8 000 medlemmar i 38 lokalföreningar utspridda i hela Sverige.

Adress: Banérgatan 77
115 53 Stockholm, Sweden
Telephone: 08-652 23 05
E-post: info@tuf.nu

 

TUF Tweets

No tweets found.