fbooktwiyt  svenskaengelsakTurkiska

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 587

Barnens Dag - Turkisk Kulturfestival | 20 april

BARNENS DAG - TURKISK KULTURFESTIVAL
23 NISAN - ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMI

23Nisan 2014

Festivalen vi alla har längtat efter!
Äntligen är det dags, för det årliga firandet av " Barnens Dag" på Kungsträdgården.

Vi har ett fullspäckat scenprogram med musik, dans, sång och andra överraskningar. Vi kommer bland andra att få se Panetoz från melodifestivalen, turkiska folkdansgruppen Tugra från Amsterdam, Ragazza Crew, turkisk musik från Meshk-istanbul plus mycket mer.

På festivalområdet kommer vi ha ponnyridning för de små och ett barntält med ansiktsmålning och fiskdamm, Big Slide, Hoppborg med mera. En dag som även bjuder på mycket annat gott som passar hela familjen. Mat från Turkiets alla hörn, kulturutställningar, försäljning och mycket mer. Denna festival är TUFs största årliga aktivitet, med över 10 000 deltagare varje år.

Festivalen är en chans för kulturer och människor att mötas. Det är även ett tillfälle för familjer att umgås och träffas, och ett tillfälle för barnen att HA SÅ HIMLA KUL!

Vi ser fram emot att fira denna dag tillsammans med er.

Mer info: www.turkiskfestival.se - här kan du även anmäla dig som volontär!

PÅ SCEN:

Tugra Halk Danslari
Panetoz
Meshk-Istanbul
Mix A Move - Bella Sång Dans
Ragazza Crew
Piano Gökalp Bilge
Sång och dans Azerbaycan
Horon dans
Kazakisk Folkdans
Dansgrupp: Stepz

VARFÖR FIRAS BARNENS DAG?

23 april som är det egentliga datumet som barnens dag firas i Turkiet har till syfte att lyfta fram barnens situation i samhället. I Turkiet brukar man låta barnen inta de vuxnas beslutsposition för en dag. Dessa positioner kan vara allt från statsministerposten till kommunfullmäktigeposter. Genom denna symboliska handling ges barnen en möjlighet att ta upp sina intressen på den politiska agendan. Barnens dag är inget högtidlighållande för enbart turkiska barn utan är en dag tillägnad alla världens barn. Barndansgrupper från väldens alla hörn samlas i Turkiet för att uppträda under festligheterna. 23 april har även en historisk betydelse och är dagen för turkiska parlamentets öppnande. Mustafa Kemal Atatürk, landsfadern, tillägnade denna dag till barnen och än idag firar vi barnens dag, även här i Sverige.

 sponsorer 2014

awesome comments!

Sök...

Om oss

Turkiska Ungdomsförbundet är en av Sveriges största etniska riksförbund. Vi har närmare 8 000 medlemmar i 38 lokalföreningar utspridda i hela Sverige.

Adress: Banérgatan 77
115 53 Stockholm, Sweden
Telephone: 08-652 23 05
E-post: info@tuf.nu

 

TUF Tweets

No tweets found.