fbooktwiyt  svenskaengelsakTurkiska

Barnens Dag - 23 Nisan firades i Stockholm [Bilder]

artikel barnensdag15

Med storslaget scenprogram och med rekordhögt besökarantal genomfördes Årets Barnens Dag firande den 19 april på Kungsträdgården.

Dagen som är tillägnad barnen av Mustafa Kemal Atatürk, anordnades ännu ett år i centrala Stockholm med festligheter för både vuxna och barn.
Med ännu ett tursamt väder med sol och värme invigdes sommaren. Dagen till ära så samlades alla volontärer och ledare tidigt på morgonen för att börja förberedelserna inför dagen. Dj Billy började scenprogrammet med lite musik innan konferenciererna Emre Erdogan och Gul Alci äntrade scenen för att få igång besökarna. Allt eftersom så tog hela festivalen fart och Kungsträdgården fylldes av människor som besökte våra tält, åt god turkisk mat och lyssnade och tittade på ett storslaget scenprogram fylld med bra artister och dansuppträdanden.

Scenen gästades av inga mindre än högaktuella Idol vinnaren Lisa Ajax, Skivaktuella Ayda Mosharraf, Behrang Miri, Nazim Onay med hans Elev Ensemble, OIAM, Stepz Dansskola, Kazakisk folkdans, Rhythm of Turkey och ingen mindre än Tugra Amsterdam med flera som bjöd på ett fullspäckat program hela dagen.

På festivalområdet fanns det mycket att ta del av, speciellt för barnen. Med ett område av barnaktiviteter, ponnyridning, ansiktsmålning och all typ av snacks från Event för Alla hade de tillgång till det roliga inom räckhåll. Nytt för i år var storbildsskärmen som dels bidrog till bättre syn på scenen men även till att våra sponsorer fick bättre exponering i hela området.

Vi vill tacka alla som vart med och hjälpt oss att genomföra denna dag.

Vi vill understryka hur duktiga våra volontärer varit, de har gett från sin fritid för att vi tillsammans ska kunna fira denna viktiga dag på Kungsträdgården. De har jobbat hårt genom att dela ut flyers, planera aktiviteter, och även städat undan efter alla när festivalen var slut.

Utöver volontärerna vill vi självklart tacka våra sponsorer, och hoppas att de vill fortsätta stödja oss i framtiden. Arbetet inför nästa års firande påbörjas direkt efter årets och för företag som vill ha mer information är välkomna att höra av sig till oss i god tid. Ert stöd betyder otroligt mycket!

Se bilder från festivalen Foto: Leyla Ünsal

 

sponsorer

 

awesome comments!

Sök...

Om oss

Turkiska Ungdomsförbundet är en av Sveriges största etniska riksförbund. Vi har närmare 8 000 medlemmar i 38 lokalföreningar utspridda i hela Sverige.

Adress: Banérgatan 77
115 53 Stockholm, Sweden
Telephone: 08-652 23 05
E-post: info@tuf.nu

 

TUF Tweets

No tweets found.